College van B en W

Het college van B en W bestaat uit wnd. burgemeester Daphne Bergman en de wethouders Piet de Klein, Henk Plaizier en Pim van Teffelen. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de gemeente. Het college maakt de voorstellen waar de raad een beslissing over moet nemen. Vervolgens moet het college ervoor zorgen dat de voorstellen die de raad heeft goedgekeurd, worden uitgevoerd.

• Burgemeester D. Bergman > taken
• De heer P. de Klein (BN&M) > taken
• De heer H. Plaizier (VVD) > taken
• De heer P. van Teffelen (CDA) > taken

Gemeente-2018-groot-010-web

Wethouders
Een zittingsperiode van een wethouder duurt vier jaar. Het aantal wethouders is net als het aantal raadsleden afhankelijk van het aantal inwoners in de gemeente. Beuningen heeft meer dan 25.000 inwoners waardoor de gemeente drie wethouders in het college moet hebben.
Elk collegelid heeft een eigen portefeuille, met andere woorden een aantal taken waar hij of zij als eerste verantwoordelijk voor is. Maar het college neemt wel altijd gezamenlijk besluiten, een bestuurder beslist nooit alleen. We noemen dat collegiaal bestuur. Zo weten we dat alle meningen gehoord zijn voor een besluit is genomen. In de gemeente Beuningen zijn de taken als volgt verdeeld.

Gemeentesecretaris
Dyanne Kocken is gemeentesecretaris. Zij ondersteunt het college. Tijdens de collegevergadering mag zij de burgemeester en wethouders advies geven en meedenken over de voorstellen. Ook is zij als hoofd van alle ambtenaren een soort bedrijfsleider. Zij is verantwoordelijk voor het functioneren van de ambtenaren.

Coalitieakkoord en collegeprogramma
De afspraken die de politieke partijen hebben gemaakt die nu samenwerken in het college, zijn beschreven in het coalitieakkoord 2018-2022 Energiek door samen doen

Historie

Bekijk het overzicht van de samenstelling van het college van burgemeester en wethouders van 1980 tot nu.