
Rekenkamer
Content overslaanDe rekenkamer van de gemeente Beuningen heeft de wettelijke taak om de doelmatigheid, de doeltreffendheid en de rechtmatigheid van het door het gemeentebestuur gevoerde bestuur te onderzoeken. De rekenkamer doet dat in volstrekte onafhankelijkheid. Haar onderzoek is bedoeld om de gemeenteraad te ondersteunen in zijn taak om het college van b. en w. te controleren. In de eerste rekenkamerbrief van de rekenkamerdirecteur (van november 2013) is meer informatie over de taakopvatting en de plannen van de rekenkamer te vinden.
De Beuningse rekenkamer voert zelf geen diepgaande onderzoeken uit (zoals veel andere rekenkamers in Nederland), maar rapporteert minimaal tweemaal per jaar aan de Beuningse gemeenteraad over een onderwerp dat van belang is voor de kaderstellende of controlerende rol van de raad, in de vorm van een rekenkamerbrief. Raadsleden of burgers die onderwerpen willen aandragen voor een rekenkamerbrief worden daartoe van harte uitgenodigd. Alle voorstellen worden serieus bekeken.
Hieronder zijn de reeds gepubliceerde brieven te vinden:
- Brief van november 2013 over de rekenkamerfunctie.
- Brief van 16 april 2014 over bestuurlijke samenwerking (met bijlage).
- Brief van 1 december 2014 over quick scan begroting.
- Brief van 21 mei 2015 over rekenkamerbrieven 2015.
- Brief van 7 oktober 2015 over voorzieningen grondbedrijf (met bijlage).
- Rapport van 18 november 2016 over bestuurlijke scenario's Beuningen.
- Brief van 30 mei 2017 over Veilig Thuis.
- Brief van 21 maart 2018 met terugblik 2017 en voornemens 2018.
Overige documenten over rekenkameronderzoeken:
- Presentatie 5 januari 2016 over onderzoek sociaal domein.
- Raadsvoorstel 3 juni 2016 over onderzoek samenwerkingsscenario's Beuningen.
Samenstelling
In april 2013 is prof. dr. K. (Klaartje) Peters benoemd tot directeur van de rekenkamer. Klaartje Peters is te bereiken via de raadsgriffie, of rechtstreeks op www.klaartjepeters.nl.
foto: Bilbo Schickenberg